Je bevindt je hier: paspoort > onderweg

Onderweg Orientation Film- en videoproducties

Laatste nieuws:

5 juni 2013
Vandaag filmen we een bijzonder project voor FMO. We interviewen 15 jonge kinderen over thema’s die met duurzaamheid te maken hebben.

22 mei 2013
We zijn een nieuwe animatiefilm aan het maken voor UTZ Certified met de spannende titel Theory of Change. Druk bezig met het concept samen met een van onze freelance animators.

15 mei 2013
Afspraak bij AgroFair. Voor hen hebben we al een aantal films gemaakt en die zijn goed bevallen. Ze willen er meer!

8 mei 2013
We maken de nieuwe corporate film voor Sawadee Reizen. Erg leuk concept waarin we de (online) reis van een klant laten zien. Veel creatieve screenshots en animaties maken dus!

30 april 2013
We moeten een aantal shots maken tijdens Koninginnedag. Er vaart een boot van de Apenheul door de Amsterdamse grachten en die moet vastgelegd worden. Gelukkig kunnen we het nuttige met het aangename combineren zo.

26 april 2013
Onze stagiaire Florine is nu echt klaar (nadat we haar een verlenging hadden aangeboden). Vanavond gaan we met zijn allen eten en geeft zij een presentatie van haar onderzoeksresultaten.

19 april 2013
De Holland America Line bestaat 125 jaar en heeft een speciale tulp laten kweken. Deze wordt vandaag onthuld en ingezegend in De Keukenhof. Wij filmen een verslag van dit event.

17 april 2013
Meeting over diverse filmprojecten en daarna filmen bij de Apenheul. Wat een leuk park is dat zeg!

11 april 2013
De corporate film die we voor UTZ Certified gemaakt hebben, moeten we vertalen in het Chinees. Het vertaalbureau levert de karakters aan en wij maken daar een hermontage mee.

5 april 2013
Bezig met vier films voor Meesterapp.nl, een initiatief van onder andere de Waag Society.

29 maart 2013
Gesprek met de Peter Pan Vakantieclub, de stichting die wij al jaren sponsoren met mooie films. Ze gaan meer kortere reizen organiseren en uiteraard in het najaar weer een vakantieweek naar de zon.

19 maart 2013
Op de vakantiebeurs hebben we twee avontuurlijke kerels ontmoet die volgend jaar met een paramotor over Afrika willen vliegen (helemaal van Marokko naar Zuid-Afrika!). Met hen zijn we in gesprek om te kijken hoe ze het beste hun beeldmateriaal kunnen gaan inzetten.

10 maart 2013
De laatste uitzending van Overal & Nergens. Wat een interessant en mooi project is het geworden. Meer dan 100 reizigers zijn voorbij gekomen in de acht afleveringen. Het heeft ons positief verrast hoeveel mooie avonturen Nederlanders beleven. En hoe goed ze dat met hun camera’s vastleggen. Volgend jaar hopelijk meer!

26 feb 2013
Onze film voor FSC krijgt een vervolg in een korte versie van 01’00 minuut. Een hele uitdaging om deze complexe materie in 01’00 minuut te monteren.

17 feb 2013
Nieuwe plannen zijn in ontwikkeling. Leuke gesprekken gehad in de afgelopen dagen voor nieuwe projecten in het voorjaar. En vandaag alweer aflevering 4 van Overal & Nergens!

14 feb 2013
Een Noorse partner van UTZ Certified bestelt 18 stills uit de Mass Balance film. Still zullen gebruikt worden voor PowerPoint presentaties.

10 feb 2013
Vandaag is aflevering 4 van Overal & Nergens. We zijn al op de helft. De tijd vliegt! We krijgen veel leuke response op de afleveringen. Veel herkenning bij reizigers. Er komen nog 4 prachtige uitzendingen.

06 feb 2013
The Amazon Alternative laat hun film vertalen naar Spaans en Portugees. Daarnaast monteren we 6 extra clips van de interviewsessies die gedaan zijn in Nederland en Brazilië. Deze clips worden los op de website van The Amazon Alternative gebruikt.

31 jan 2013
Voor Reclassering Nederland hebben we, naast een hermontage van bestaand beeldmateriaal uit Afrika, extra materiaal gefilmd in Nederland. Vandaag is de dag dat de film aan Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima wordt vertoond bij een werkplaats van de reclassering in Arnhem. Orientation is tevens van de partij om het dagverslag te verzorgen.

20 jan 2013
Vandaag is het een grote dag voor Orientation. Onze 1e aflevering van Overal & Nergens bij RTL5. OM 17.30 uur! Kijken dus!! We zijn er trots op.

17 jan 2013
Ook dit jaar weer een Puur Restaurantweek. In de bestaande film maken we een kleine aanpassingen waardoor de film weer een frisse look&feel heeft voor dit nieuwe seizoen.

14 jan 2013
De UTZ Certified Mass Balance film wordt vertaald naar het Duits. Beide films zijn terug te vinden in het UTZ Certified Mediacenter.

08 jan 2013
En daar gaan we….6 dagen live aanwezig op de Vakantiebeurs. Prachtige, stoere stand. Groen scherm (chromakey), camera, diverse laptops en lichtset. Elke 5 minuten nemen we een promo met een bezoeker op. We krijgen enthousiaste reacties.

07 jan 2013
In Utrecht wordt druk gebouwd aan onze stand op de Vakantiebeurs. Gaat erg gaaf worden. Morgen begint de beurs en er moet nog veel gebeuren.

04 jan 2013
Vandaag zit een deel van ons team in Hilversum voor de eindmontage en het inspreken van aflevering 1 van Overal & Nergens. De voice-over stem voor deze serie: Pim Veth. Ondanks de drukke dagen voorafgaand aan deze dag hebben we er ontzettend veel zin in.

27 dec 2012
Vandaag viewin van de corporate film voor FairMatch Support. Goede feedback is belangrijk en maakt het geheel tot een mooier product. Nu de muziekkeuze nog.

22 dec 2012
Het is bijna kerst en bij Orientation is niemand in kerstsfeer…. We zijn druk met de montage en redactie van alle 8 de uitzendingen Overal & Nergens. Over 2 weken is de eindmontage van de 1e uitzending!

17 dec 2012
Om ons TV programma bij het grotere publiek bekend te maken gaan we een aantal bijzonder leuke promo’s ontwerpen die we op de Vakantiebeurs gaan opnemen. Bezoekers kunnen een actieve rol spelen in hun eigen korte vakantiefilm. Komt dat zien! We staan in de stand bij Bever en Sawadee Reizen.

12 dec 2012
De Vakantiebeurs staat bijna voor de deur. Voor Bever monteren we een mooie compilatie voor op de schermen tijdens de beurs. Vooral veel stoere shots!

08 dec 2012
Voor UTZ Certified hebben we een mooie motion graphic film gemaakt om het Mass Balance principe uit te leggen. De animaties versterken de uitleg in voice-over.

01 dec 2012
Overal & Nergens is de naam van ons nieuwe reisprogramma voor RTL5. Ons team is gereed voor een aantal mooie maanden TV maken! We hebben er zin in.

28 nov 2012
Vandaag is er een crew van Orientation aanwezig in de Beurs van Berlage, Amsterdam.
De DE Foundation viert het 10 jarig bestaan. Prachtige zaal, mooie decoratie en leuke sprekers. Naast de film heeft Orientation ook de instarts voor de gasten geproduceerd en verzorgd Orientation de dagregie en registratie van het event.

24 nov 2012
De Peter Pan reünie is vandaag. De dag waarbij alle 40 kinderen elkaar weer even zien en samen onze film kijken. De film is het verslag van een week lang pret op Mallorca. Lengte film: 1 uur en 5 minuten. Elk jaar lijkt de film langer te worden!

16 nov 2012
Ons archief wordt goed gebruikt. Voor Pearle Opticien maken we een hermontage van onze film over oogmeting en het bestellen van een bril/contactlenzen. De film wordt nu ook gebruikt voor de Belgische markt.

12 nov 2012
De montage van de ’10 jaar DE Foundation’ film is in volle gang. Leuk project. Over paar dagen ook een meeting in de Beurs van Berlage voor de registratie van de dag zelf. Voice-over teksten zijn bijna klaar dus het inspreken kan ook beginnen!

8 nov 2012
Een crew van Orientation vertrekt naar Mozambique voor FairMatch Support. De cashewnoot wordt gevolgd voor een corporate film voor FairMatch Support. Daarnaast zal er in Nederland nog een opname in de Albert Heijn plaatsvinden. Zo hebben we van begin tot eind een overzicht van alle stappen binnen het productieproces van een cashewnoot.

28 okt 2012
Ons eigen TV programma bij RTL5 is een feit! De contracten zijn getekend. Orientation gaat vanaf januari 8 afleveringen van een vernieuwend reisprogramma produceren voor RTL5. Uitzending van 20 januari om 17.30 uur.

21 okt 2012
Voor CliniClowns is Orientation vandaag de Rode Neuzen Rally aan het filmen. De Rode Neuzen Rally is een puzzelrit speciaal voor rode auto's om zo op een ludieke manier geld in te zamelen voor Clini Clowns.

16 okt 2012
Meer dan 15 interviews gedraaid voor de ‘10 jaar DE Foundation’ film! Prachtig materiaal met bijzondere anekdotes.

14 okt 2012
De Rode Neuzen Race gaat vandaag van start. Orientation verzorgt het dagverslag van dit evenement in Woudenberg. Dit is een hardloopestafette waarbij teams van vier tot acht hardlopers in totaal 42 kilometer afleggen om geld in te zamelen voor CliniClowns.

10 okt 2012
UTZ Certified bestaat 10 jaar en dat viert UTZ Certified met een groot evenement in EYE. Vele betrokkenen en genodigden zijn vanuit de hele wereld gekomen om dit heugelijk feit samen met UTZ Certified te vieren. Voor deze dag hebben wij de 'UTZ 10 Years' film gemaakt en alle instarts voor de verschillende sprekers.

29 sept 2012
Voor de Peter Pan Stichting is vandaag een Orientation cameraploeg vertrokken naar Mallorca om samen met 40 chronisch zieke jongeren en 12 reisbegeleiders een fantastische week te beleven met veel lol en gezelligheid!

22 sept 2012
Voor supermarktketen PLUS zijn we vandaag richting Afrika gevlogen om aldaar in Kenia, Tanzania en Zimbabwe Nederlandse Fairtrade bloemkwekerijen te gaan bezoeken en te filmen. PLUS is volledig overgestapt op de verkoop van Fairtrade rozen.

15 sept 2012
Ons vertrek naar Oeganda en Honduras voor DE Foundation staat voor de deur. 2 verschillende crews gaan op bezoek bij diverse koffieboeren en bezoeken in beide landen koffieplantages. De film staat in het teken van ‘10 jaar DE Foundation’.

8 sept 2012
Bezig met de montage van een promofilm voor Tourist Save the World. TSTW biedt tripjes in Amsterdam aan waarbij je de stad leert kennen d.m.v. wereld verbeterende opdrachten.

5 sept 2012
Een crew van Orientation heeft het visum voor India binnen. We gaan op pad om de theeplantages van UTZ Certified te filmen. Team bestaat o.a. ook uit een fotograaf. Worden prachtige plaatjes.

29 aug 2012
De opnames in Brazilië zijn geweest. Onze ploeg is terug uit de Amazone. Bijzondere ervaring om de houtkap in beeld te brengen. Wat een grote bomen. Indrukwekkend avontuur. De montage voor FSC en The Amazon Alternative kan beginnen!

21 augustus 2012
De DE Foundation bestaat binnenkort 10 jaar. Orientation gaat voor dit event een film produceren waarin aan de hand van bijzondere en mooie anekdotes 10 jaar DE Foundation belicht wordt.

9 augustus 2012
De Bever herfst folder komt eraan. Van 14 aug t/m 18 aug is een ploeg van Orientation in Davik, Noorwegen om voor Bever de herfst shoot te filmen. Het wordt een zeer actieve shoot. o.a. hiken, downhill mountainbiken en kayakken.

1 augustus 2012
Voor FSC en TAA gaan wij een aantal films produceren. De opnames vinden plaats in Brazilië en Nederland. Eind augustus zal een ploeg van Orientation vertrekken naar de Amazone. Spannend!

31 juli 2012
UTZ Certified heeft een nieuw logo en een nieuwe positionering. Alle UTZ Certified films worden voorzien van de nieuwe huisstijl. In totaal 57 films!

24 juli 2012
Puur en vooral lekker uit eten, dat kan tijdens de Puur Restaurant Week! Van 22 t/m 28 oktober 2012 serveren restaurants een Puur Menu: biologisch, Fairtrade en duurzame vis (of vegetarisch). Bekijk de promoclip die wij hebben gemaakt op de website van de Puur Restaurantweek.

17 juli 2012
Fairbezig.nl is een initiatief van Fair Trade Original, de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en Stichting Max Havelaar. De drie vertegenwoordigers van fairtrade hebben de handen ineen geslagen om een doorbraak in de verkoop van fairtrade producten te forceren. Voor deze campagne maakte Orientation de promoclip!

16 juli 2012
Voor de CliniClowns actie www.rodeneuzenrace.nl een promofilm gemaakt. De Rode Neuzen Race is een marathon in estafettevorm voor teams van vier tot acht personen. De promofilm is oa op Youtube te bekijken: http://www.youtube.com/watch?v=-_KREOpyROs

13 juli 2012
Vandaag een meeting bij FairMatch Support. FairMatch Support verbindt en coördineert. Samen met een wereldwijd netwerk van partnerorganisaties worden duurzame verbeteringen bewerkstelligd. Een goede brainstorm sessie over een mooie film voor FairMatch Support. Project zal eind dit jaar gerealiseerd worden.

26 juni 2012
Vanavond is de ArkeyFly launge party waar de film wordt vertoond waarvoor wij afgelopen zaterdag op Schiphol hebben staan draaien. ArkyFly heeft ons gevraagd om dit evenement op camera vast te leggen.

23 juni 2012
Op Schiphol aan het draaien met 23 acteurs om de film te maken die wordt vertoond op de ArkeFly launch party ter ere van het feit dat ArkeFly vanaf 7 juni rechtstreeks naar Las Vegas gaat vliegen. De film is geheel gemaakt in de stijl van het TV programma 'Hello, Goodbye'.
Bekijk hier de film op Youtube!

13 juni 2012
Ons nieuwe TV concept krijgt steeds meer vorm. Naar alle waarschijnlijkheid vanaf januari 2013 te zien bij RTL5!

9 juni 2012
Voor de Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden, oftewel FMO, is Orientation bezig met het maken van een aantal films over projecten waarin FMO investeert in ontwikkelingslanden. Orientation heeft o.a. projecten gefilmd in Mongolië, India, Kenia en Colombia.

3 juni 2012
Op zondag 3 juni werd het Vondelpark overspoeld met hardlopende Sumo's. Ruim 50 deelnemers deden mee aan deze eerste editie van de SumoRace voor CliniClowns. In een opblaasbaar Sumopak liepen zij een rondje van 3,5km door het Vondelpark en zamelden hiermee geld in voor CliniClowns. Orientation maakte van dit unieke evenement een dagverslag welke te zien is op de website van CliniClowns en op alle sociale media.

26 mei 2012
Voor UTZ Certified maken we deze zomer de nieuwe corporate film met de daarbij behorende korte video impressies per hoofdstuk. Beeldmateriaal is op verschillende locaties gefilmd.

9 mei 2012
Ons sideproject www.wereldshirts.nl hebben we een nieuw uiterlijk gegeven! Wil je een leuk t-shirt dragen voor het aanstaande EK voetbal of gewoon een origineel t-shirt met letterlijk vertaalde Nederlandse spreekwoorden in het Engels? Kijk snel op www.wereldshirts.nl and you will see where the ship strands!

7 mei 2012
Meeting gehad bij AviaReps Toerism over een te gek project waarvoor wij een dag lang op Schiphol gaan filmen. De film wordt vertoond op een ArkeFly launge party ter ere van het feit dat ArkeFly binnenkort rechtstreeks naar Las Vegas gaat vliegen.

3 mei 2012
Voorbereiden voor een trip die we voor UTZ Certified naar Colombia en Ghana gaan maken deze maand. UTZ Certified heeft een nieuw logo gekregen en daarbij een nieuwe positionering. Met de film wil UTZ Certified hun nieuwe positionering breed bekenbaar maken.

1 mei 2012
AgroFair, een grote importeur en distributeur van (biologisch) tropisch, Fairtrade fruit, heeft besloten om een QR code op het label van de Fairtrade ananassen en bananen te plaatsen. Achter deze code zit een korte film die door ons is gemaakt.

27 april 2012
Erg interessant en boeiend interview gefilmd bij en voor FreedomLab Future Studies, een onafhankelijke onderzoeksbureau.

16 april 2012
De opnames voor de trailer voor de 'Sumo Race' zijn voltooid! 3 juni 'Sumo Race' in het Vondelpark. Een vrolijke hardloopwedstrijd voor CliniClowns. De trailer is o.a. te zien op de schermen in de GVB trams in Amsterdam.

10 april 2012
Vandaag vertrekt een crew van Orientation samen met Bever naar Spanje om daar de foto shoot voor de zomerbrochure vast te leggen.

9 april 2012
Vandaag is een crew van Orientation aanwezig op het voetbalveld. Filmend en voetballend bij SV RAP in Amstelveen voor de 'ForEster Sterrendag'. Met het Ester Fonds wordt de Stichting Peter Pan Vakantieclub ondersteunt. Orientation maakt vandaag een verslag van het evenement. Verschillende teams spelen een wedstrijd en later op de dag veel live muziek!

5 april 2012
De film over de 'De Gouden Neus' uitreiking is online en staat vanaf nu op de CliniClowns website: www.cliniclowns.nl/goudenneus

28 maart 2012
De films voor Bever over de fotoshoot voor de lente brochure staan online op de Bever website.

27 maart 2012
De eigenaren van Orientation Jeroen Stultiens en Arlette Foeken zitten 20 jaar in het vak as zaterdag en zijn daarom druk bezig met de voorbereidingen om deze bijzondere mijlpaal op gepaste wijze te vieren!

25 maart 2012
Ook dit jaar wordt weer 'de Gouden Neus' van de CliniClowns uitgereikt. Jaarlijks rijkt de CliniClowns de Gouden, Zilveren en Bronzen Neus uit waarbij de meest ludieke en bijzondere acties in het zonnetje worden gezet. Orientation is er bij om de uitreiking vast te leggen en de montage te verzorgen vanuit bestaand foto- en beeldmateriaal.

19 maart 2012
Ons team is versterkt door de komst van Florine van Dijk. Zij studeert Media Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Florine doet haar afstudeeronderzoek bij Orientation.

18 maart 2012
Vandaag mooie film opnames kunnen maken van de Land Rover Experience dag. Op deze dag worden cursussen voor beginners tot gevorderden gegeven om de indrukwekkende capaciteiten van de Land Rover modellen te ontdekken. Van de film opnames maken wij een prachtig dagverslag die wordt vertoond op de Land Rover Experience website.

10 maart 2012
Voor UTZ Certified gaan we een corporate film ontwikkelen en daarnaast een film over mass balance. Montages en het ontwikkelen van de infographics zullen in april plaatsvinden

6 maart 2012
Een meeting gehad met de Peter Pan Vakantieclub Stichting. Gepraat over de toekomst en er komt een nieuwe corporate film aan!

3 maart 2012
Spontane last-minute opdracht: vanaf vandaag 3 dagen filmen in New York & Boston voor FreedomLab Future Studies.

27 februari 2012
Demo van zangeres Clementine Noordzij vastgelegd op camera. Van dit sfeervolle huiskamerconcert gaan we een mooie promotie videoclip maken.

22 februari 2012
Vanaf deze week ligt in de supermarkt De Ruijter hagelslag en vlokken met een QR code. Wanneer je die scant zie je een korte film over duurzame cacao die door ons is gemaakt.

15 februari 2012
Een filmploeg van ons is onderweg naar Zuid-Afrika voor een week filmen in en rondom Kaapstad voor de nieuwe lente brochure van Bever.

3 februari 2012
Een aantal van onze klanten heeft een restyle van hun artwork doorgevoerd. Voor o.a. Koning Aap reizen en Nestlé Cocoa Plan hebben wij in de bestaande films het artwork vervangen naar de nieuwe huisstijl.

30 januari 2012
Vandaag 3 korte instarts gefilmd & gemonteerd voor de Waag Society voor 'Apps voor Nederland'. Dit is een wedstrijd waarbij ontwikkelaars worden uitgedaagd met behulp van Open Data applicaties te ontwikkelen.

27 januari 2012
Orientation bestaat 10 jaar! En daar zijn we best trots op. Gedurende 2012 zullen we verschillende acties ontwikkelen en op een leuke manier aandacht besteden aan ons jubileum.

16 januari 2012
Agrofair is marktleider op het gebied van Fairtrade fruit en wij maken drie films voor dit Nederlandse bedrijf over mango, banaan en ananas. Deze films zullen gebruikt worden voor de website en op beurzen.

4 januari 2012
De vakantiebeurs komt eraan en Orientation maakt films voor maar liefst vier stands op de beurs. Daarnaast bereiden we ons voor op de vakdag van de Dutch Travel Expo, voorafgaand aan de reguliere beurs.

27 december 2011
Op basis van ons archiefmateriaal maakten we een mooie TV commercial voor Koning Aap. Deze zal een aantal weken lang op National Geographic worden uitgezonden.

18 december 2011
De Peter Pan Vakantieclub bestaat 15 jaar en dat jubileum werd gevierd met een reünie in de Efteling. Omdat Orientation deze stichting al jaren sponsort met gratis filmproducties, waren wij ook van de partij en hebben we een heerlijke dag beleefd met alle (oud-)deelnemers, reisleiders en bestuursleden.

3 december 2011
Voor FMO produceerden we een interactieve nieuwjaarsgroet. Deze online groet bestaat uit 20 medewerkers van FMO die elk in hun eigen taal een gelukkig nieuwjaar wensen. De kijker bepaalt zelf de volgorde van de verschillende groeten en dit eenvoudige spelelement zorgt voor een originele filmervaring van een aantal minuten.

15 november 2011
De QR codes met films erachter zijn een groot succes. Verschillende partners van UTZ Certified gebruiken deze om hun klanten te informeren over het verhaal achter de producten. Zo verschenen bijvoorbeeld QR codes in een artikel in dagblad Metro en op displays bij ESSO tankstations. Iedereen die de code scant, ziet een korte en krachtige film die door ons geproduceerd is.

27 oktober 2011
Voor de derde keer op rij filmde Orientation de Max Havelaar lecture. Deze avond op de Erasmus Universiteit diende dit jaar als aftrap voor de Fairtrade Week. We maakten daarom ook een introfilmpje dat diende als officiële opening.

20 oktober 2011
Voor productionele ondersteuning gaan we mee naar Mongolie voor een etappe van de Overland reis die Floortje Dessing maakt van Amsterdam naar Beijing. Deze etappe komt in april 2012 in drie uitzendingen bij BNN.

16 oktober 2011
Voor Bever ging een cameraploeg naar Chamonix in Frankrijk. Van daaruit werden in de prachtige omgeving opnames gemaakt met de nieuwe wintercollectie. Regelmatig met de Mt. Blanc in de achtergrond!

8 oktober 2011
De weekreis van de Peter Pan Vakantieclub was weer geweldig. Met drie personen ging Orientation kosteloos mee naar Mallorca om alles vast te leggen met video’s en foto’s. Voor het eerst maakten we dit jaar per dag korte films van een minuut waarmee het thuisfront op de hoogte kon blijven.

25 september 2011
UTZ Certified heeft ons gevraagd om hun fotocollectie uit te zoeken en deze te bewerken en te ordenen. Samen hebben we het UTZ Mediacenter bedacht en opgezet. Hierin komen de uiteindelijke foto’s met films die ook door Orientation geproduceerd zijn en wordt alles beschikbaar gemaakt voor de partners wereldwijd.

17 september 2011
Voor Ebookers heeft Orientation vandaag gefilmd in Amsterdam om een impressie te maken van hun ‘showglobe’ evenement. In de showglobe kunnen deelnemers ballonnen vangen en een prijs winnen. De film wordt ingezet op social media.

5 september 2011
Voor UTZ Certified ontwikkelden we de afgelopen maanden een aantal QR codes met daarachter een film. Deze codes zullen door diverse partners in uiteenlopende marketinguitingen gebruikt worden. Orientation verzorgt ook de techniek, de hosting en de statistieken rondom deze codes.

20 augustus 2011
De films die gemaakt zijn voor Bever zijn opgleverd. De opnames zijn gemaakt in Noorwegen en deze keer werd de najaarscollectie vastgelegd. De films zillen vertoond worden op de website Bever.nl, op social media, op schermen in de 34 winkels en in de digitale folder.

29 juli 2011
De film voor PLUS supermarkt is af! Vanaf heden worden alle ananassen op een duurzame manier geproduceerd en ingekocht door PLUS. Orientation ging samen met PLUS en Max Havelaar naar Ghana om de impact van deze switch vast te leggen.

12 juli 2011
Voor het digitale kanaal van PAL4 monteert Orientation de komende maanden films. Met PAL4 kunnen patiënten en andere zorgontvangers via een videoverbinding communiceren met medici, zorgverleners, lotgenoten en familieleden. De films worden door het PAL4 team gefilmd en door Orientation gemonteerd. In juni heeft het PAL4 team een workshop ‘filmen’ van Orientation gehad.

01 juli 2011
De eerste brainstorm met Ebookers zit er op! Voor de Ebookers campagne in september 2011 heeft Orientation een idee bedacht dat in de steden Utrecht, Amsterdam en Rotterdam te zien zal zijn. Meer info in september!

28 juni 2011
Ticket Oslo is geboekt! Een crew van Orientation gaat naar Noorwegen om te filmen tijdens de fotoshoot van Bever. Dit keer wordt de najaarscollectie gefilmd en gefotografeerd. Films zijn te zien in de 35 filialen van Bever in Nederland en op de website.

27 juni 2011
Een crew van Orientation is in Den Haag om 3 testimonials voor Pearl Opticiens te filmen. Hierna zullen nog 3 testimonials voor Eye Wish Groeneveld volgen. De films zullen op de website te zien zijn om nieuwe collega’s enthousiast te maken voor het vak.

25 juni 2011
Orientation is vandaag op Schiphol Oost voor vrijwilligerswerk bij de grote Hoogvliegersdag van Stichting Hoogvlieger. Stichting Hoogvlieger geeft zieke kinderen de kans om zich 1 dagje piloot te voelen. Orientation is aanwezig om alles vast te leggen met de filmcamera. Beeldmateriaal wordt gebruikt in een mooi dagverslag dat te zien is op Hoogvliegers TV. www.stichtinghoogvliegers.nl

22 juni 2011
De medewerkers van UTZ Certified gaan tijdens hun werkbezoeken in het buitenland af en toe korte clips maken van het productieproces van cacaobonen, koffiebonen en theebladeren. Om de medewerkers de basisbeginselen van het filmen bij te brengen geeft Orientation twee workshops ‘How to use a camera’. Vandaag is de eerste workshop met veel plezier gegeven.

15 juni 2011
Voor Nestlé verzorgen we 4 nieuwe versies van de ‘Cocoa Plan’ film. De voice-over teksten worden vertaald naar het Portugees, Frans, Duits en Spaans. Volgende week worden de 4 talen ingesproken en kan de montage beginnen!

10 juni 2011
‘Six Dreams Seven Countries’, Laura en Marens hebben een droom: een verre fietsreis maken. Het komende jaar verkennen ze samen op de fiets het zuidelijk deel van Afrika. Voor hun website sixdreamssevencountries.com heeft Orientation een introductiefilm gemaakt. In de film leggen de meiden uit wat hun passie en plan is.

07 juni 2011
Het is 15.15 uur en het KLM toestel naar Accra vertrekt! Aan bord een Orientation crew voor de Fairtrade ananas film. Samen met Stichting Max Havelaar, een fotograaf en medewerkers van PLUS Supermarkt reist de crew naar 3 locaties in Ghana.

01 juni 2011
Het Amsterdamse bos is de locatie voor de Care Plus ‘How to use…’ films. Voor de specialist in reizigersbescherming maken we films over ‘hoe werkt een klamboe, DEET en een tekentang?’ In totaal 9 films van 01’00 minuut.

31 mei 2011
Orientation reist vandaag van Egmond aan Zee via restaurant Fifteen naar het Dorint hotel op Schiphol Oost. We filmen 3 portretten van restaurant eigenaren voor de inspiratiefilm voor de Puur Restaurant Week.

16 mei 2011
Het paspoort met het Ghanese visum is binnen! Een crew van Orientation reist begin juni naar Ghana om voor PLUS Supermarkt een film te maken over de Fairtrade ananas. De supermarktketen biedt vanaf half juli 100% Fairtrade ananassen aan in de winkels.

14 mei 2011
Orientation staat in het AD! In de zaterdagbijlage. De schort, een van de cadeaus op www.maxima40.nl, wordt in het magazine vermeld. Het is een speciale bijlage voor de 40ste verjaardag van Prinses Máxima.

13 mei 2011
Vandaag staan we in de Glazen Ruimte in Maarssen. We filmen voor de Puur Restaurant Week de promoclip 2011. Ramon Beuk, die optreedt als ambassadeur van de Puur Restaurant Week, nodigt je uit om bij een van de deelnemende restaurants te gaan eten.

07 mei 2011
We hebben een nieuwe collega! Bastiaan Morssink komt ons team versterken. De komende twee maanden zal Bastiaan ons helpen bij het ontwikkelen van het nieuwe TV programma ‘Overal&Nergens’.

05 mei 2011
Voor diverse Duitse en Zwitserse koffiemerken hebben we een Duitse versie van de UTZ Certified koffiefilm gemaakt. De film zal door 7 partijen ingezet worden in diverse marketing uitingen.

26 april 2011
De Nestlé Cocoa Plan film is af. De film zal o.a. via website www.thecocoaplan.com te zien zijn. Er is een versie van 06’30 minuten en een versie van 03’00 minuten waarin het cacaoprogramma van Nestlé wordt uitgelegd.

22 april 2011
Orientation gaat voor Care Plus een 13 tal films produceren waarin ‘How to use…’ centraal staat. Hoe gebruik je op de juiste manier een muskietennet? En smeer je eerst zonnebrand en dan DEET of eerst DEET en dan zonnebrand?

21 april 2011
Albert Heijn kiest, naast de Engelstalige film, ook voor een Nederlandse versie van de koffiefilm. In 03’25 minuten ziet de kijker het proces van het plukken van de koffiebes tot het maken van koffiepads.

18 april 2011
Ook onze mobiele website is online! Mocht je met een smartphone naar Orientation.nl gaan, dan krijg je vanaf vandaag een aangepaste website te zien.

10 april 2011
Terug uit Italie. In de omgeving van het Gardameer heeft een crew van Orientation opnames gemaakt voor Bever, parallel aan de fotoshoot voor de nieuwe brochure. Twee vrouwelijke en twee mannelijke modellen toonden de nieuwe zomercollectie van kleding en accesoires. Er komt een making-of film van de fotoshoot en 2 moodfilms met de modellen. Deze zullen vertoond worden op de website bever.nl en op schermen in de verschillende winkels.

1 april 2011
Onze uit de hand gelopen grap staat online! Enkele jaren geleden zagen we in Argentinië een verkeersbord met daarop "Maxima 40" en dat hebben we uitgebreid gefotografeerd. Op 17 mei 2011 is het zover, want dan wordt Prinses Maxima 40 jaar. En dankzij onze webshop Maxima40.nl kunnen liefhebbers van het Koningshuis of gasten die uitgenodigd zijn voor haar feestje bijzondere producten aanschaffen.

20 maart 2011
Voor Bever heeft Orientation een making-of film gemonteerd van een fotoshoot in Zuid-Afrika. Deze film wordt vertoond op de website van Bever en op videoschermen in de 35 winkels in Nederland.

6 maart 2011
Een filmploeg van Orientation is vertrokken naar Guayaquil in Ecuador. Daar wordt een film gemaakt voor Nestlé - the Cocoa Plan, een intitiatief om alle cacao die door Nestlé wordt ingekocht op een duurzame manier te produceren.

24 februari 2011
Het internationale klantenbestand naar aanleiding van onze cacao film uit Ivoorkust wordt steeds groter. We hebben inmiddels versies afgerond voor Mars Oostenrijk en Duitsland. Daarnaast hebben we een film gemaakt voor Chocolate Frey uit Zwitserland.

15 februari 2011
Voor de Ahold Coffee Company maakt Orientation een uitgebreide spin-off van de UTZ Certified koffiefilm. Hiervoor wordt extra materiaal gefilmd in de Albert Heijn XL en de eigen branderij in Zaandam.

01 februari 2011
Voor FrieslandCampina heeft Orientation een spin-off gemaakt van de UTZ Certified cacao film. De film is voor het product 'Chocomel' en binnenkort te zien op de website van Chocomel. Daarnaast maakt de 'Chocomel' website gebruik van stills uit de film.

27 januari 2011
De koffiefilm is af! De film over duurzame koffie voor UTZ Certified is gemonteerd. De film laat in 07’25 minuten zien welke meerwaarde het kopen van duurzame koffie betekent voor de boeren in de koffielanden Brazilië en Oeganda.

14 januari 2011
Orientation heeft voor Pecoma de ‘Kick-off film 2011’ geproduceerd. De film gaat tijdens de kick-off party in Urk in ‘première’. Daarna zal de film in korte clips verschijnen op de website van Pecoma.

11 januari 2011
Vakdag van de Vakantiebeurs. Orientation is aanwezig en levert voor de stands van Shoestring en Koning Aap de films die tijdens de Vakantiebeurs te zien zijn in en rondom de stands. Ook krijgt Dimsum Reizen van ons 2 nieuwe T-shirts. Dimsum reizen wordt door ons sideproject www.wereldshirts.nl gesponsord.

06 januari 2011
Max Havelaar laat op de Horecava zien wat het belang is van een Fairtrade Hotelkamer. Orientation produceert een korte krachtige film met deze duidelijke boodschap die naast vertoning op de Horecava ook op het web terug te zien is. Naast een Nederlandse versie is er ook een Engelse versie.

20 december 2010
Voor het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel maakte Orientation in december een film, behorende bij het Zichtboek Duurzaamheid. 2000 dvds met daarop de film verstuurt het CBL met het zichtboek aan klanten en relaties.

28 november 2010
Voor UTZ Certified realiseren we een 'koffiefilm'. Orientation filmde in Brazilië en Oeganda om de koffieketen van fairtrade boer tot consument in beeld te brengen. In Nederland filmen we nog een aantal interviews en dan kan de montage beginnen.

15 november 2010
De wintersport special van ons sideproject www.wereldshirts.nl staat online. Naast de standaard collectie van grappige T-shirts voor (wereld)reizigers, hebben we nu ook warmere kleding met teksten in de Duitse en Franse taal voor iedereen die op wintersport gaat.

01 november 2010
Is het je opgevallen? Sinds enkele maanden staan de duurzame thee foto’s nu ook op de papieren zakjes van het theezakje Pickwick English Blend. Al geruime tijd is de verpakking van het theedoosje aan de onderkant voorzien van 3 prachtige foto’s genomen door onze freelance fotograaf Roger van Zaal. Maar nu dus ook het theezakje zelf! Check de groene Pickwick verpakking.

29 oktober 2010
Twee weken geleden filmde Orientation voor de 6e keer de vakantieweek van de Peter Pan Vakantieclub. Deze aan transavia.com gelinkte stichting organiseert jaarlijks een reis naar een zonbestemming voor 40 chronisch zieke jongeren. Voor het eerst organiseert de stichting dit jaar ook een lang weekend in Nederland voor een kleinere groep: 12 jongeren met Crohn en Colitis gaan naar het Ronald McDonald huis in Friesland. Ditmaal geen filmploeg, maar wel twee medewerkers van Orientation die -uiteraard kosteloos- professionele fotografie verzorgen.

27 oktober 2010
Vandaag is de Max Havelaar lecture. Orientation filmt alle sprekers tijdens de lecture, gehouden op de Erasmus Universiteit in Rotterdam en monteert na afloop een dagverslag. Tijdens de lecture zijn een 2 tal films van Orientation te zien; PLUS 100% bananen met het Max Havelaar keurmerk en het interview tussen Rob Cameron, directeur FLO en Rob van Tulder, professor aan de Erasmus Universiteit. Na afloop van de lecture draait Orientation een korte promo met Jan Pronk voor de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels.

8 oktober 2010
Twee spin-offs van de UTZ Certified cacaofilm zijn gerealiseerd. Voor zowel Heinz als Mars NL en UK zijn eigen versies gemonteerd. Onder Heinz valt De Ruijter chocolade hagelslag en chocolade vlokken. Broodbeleg dus! Tevens gebruikt Heinz een aantal foto’s van Orientation voor de DVD cover en persmap.

3 oktober 2010
Orientation houdt van ‘vrienden projecten’ en werkt vandaag mee aan een leuke film voor Beabingo.nl. Presentator Hans van der Togt leest op een grappige manier bingo nummer voor. Gefilmd wordt in de daglichtstudio aan de Utrechtsedwarsstraat te Amsterdam en bij het favoriete café van Hans aan het Amstelveld.

29 september 2010
Chocoladeletters! Voor UTZ Certified en partners maakt Orientation een film over cacao. Hiervoor fotografeerden we alle letters van het alfabet in chocoladeletters waarmee we in de film teksten en woorden van chocolade maken. Los daarvan werd in een item op NOS online aandacht besteed aan UTZ Certified chocoladeletters waarbij gebruik gemaakt werd van ons beeldmateriaal.

20 augustus 2010
Colombia. Een filmploeg van Orientation gaat mee op een persreis voor Max Havelaar en PLUS Supermarkt. PLUS verkoopt vanaf januari 2010 100% bananen met het Max Havelaar Keurmerk. Om de herkomst van die bananen en de verhalen van de boeren in woord en beeld te brengen, gaat een groep journalisten op reis.

18 juli 2010
De pilot is af! Orientation werkt al ruime tijd aan een concept voor een nieuw reisprogramma op tv, in samenwerking met Waarbenjij.nu. Afgelopen weken rondden we de pilot af en nu start het traject van sponsors zoeken. We verwachten daar op de vakantiebeurs 2011 een aantal gesprekken over te kunnen voeren met potentiele sponsors. Wordt vervolgd dus!